Markedsundersøkelse
Visjon Norge gjennomfører i disse dager en markedsundersøkelse for å kartlegge litt av våre seeres inntrykk av innold og programutvalg.
Undersøkelsen vil hjelpe oss til å forbedre innholdet i alt vi gjør.

Vi håper du tar deg tid til å svare på denne, og sende den videre til oss. Dette er helt frivillig. Det tar deg ca. fem minutter.

Vi takker for din deltagelse og støtte.

Delta i markedsundersøkelsen her
eller gå
videre til vår hjemmeside her
Om VBC  |  Kontakt oss  |  Finn fram
Om VBC

VBC- Guds Ord For Alle, ble etablert av Jan Hanvold i 1989 med en underavdeling som ble kalt VBC-Nødhjelp. Visjonen og arbeidet var å spre Guds Ord og gi hjelp i form av mat, klær, medisiner, økonomisk støtte og kristen litteratur til de utslåtte og fattige i Øst-Europa. Jan Janvold har arbeidet i Øst-Europa helt siden slutten av 1970-tallet. Undertegnede begynte som nødhjelpsleder i VBC i oktober 1994. Den gangen var vi kun 4 ansatte. Jan Hanvold, Hans -Jakob Bekken, en sekretær og meg selv, Jon Egil Stavik.

I løpet av disse årene frem til i dag så har arbeidet vokst kollossalt. Vi hadde et rekordår i fjor med 29 hjelpesendinger som ble fordelt til Estland, Georgia, Bulgaria, Moldova, Albania og Afrika. Det blir over to sendinger pr. måned.
 

Visjon Norge med sitt nødhjelp og misjonsarbeid har flyttet til nye lokaler som ligger rett ved vår TV-stasjon i Drammen. Vi ser frem til at siste halvdel av 2010 vil bli enda mer til velsignelse for våre samarbeidspartnere både i Øst-Europa og Afrika. Dette får vi til ved god hjelp fra våre trofaste seere i hele Skandinavia. Ikke nøl med å ta kontakt med oss og fortell oss hva du vil være med på å velsigne andre med. Vårt skriftsted for denne hjelpen står skrevet i Matt. 25. 35-36.

 

Bulgaria

Vi har fått en ny og solid kontakt gjennom pastor "Jimmy" som driver en oppegående menighet i Stara Zagara. Byen ligger ca tre timers kjøretur øst for Sofia. De arbeider mye blant sigøynere og har ukentlige møter og hjelpearbeid blant sigøynermenighetene over hele Bulgaria. Pastor "Jimmy" er hoved-koordinator for ca 600 sigøynermenigheter. Når våre bibelskole-elever var på besøk i Mai i år, så besøkte vi mange av disse menighetene samt sigøyner-gettoer. Vi hadde med oss mat, klær og penger som vi delte ut ut til de fattige og mange ble både frelst og helbredet. Vårt arbeid sammen med pastor "Jimmy" er og vil bli til enda større velsignelse for de fattige i Bulgaria. Siste bil som kjørte fra vårt lager til Bulgaria var i midten av mai i år.

 

Estland

Vår viktigste kontakt i Estland er Anatoly Plyushko. En herlig enfoldig mann som vi har samarbeidet med i over tyve år. Han driver suppestasjoner, fritidssenter og hjelper de utslåtte og statsløse Russerne i området rundt den Russiske grensen i Estland. Anatoly får hver eneste måned en sending med mat, klær og diverse utstyr som kommer de fattige til gode. Vi har også et godt og nært samarbeid med pastor Maksim i Sillamä. Han driver en liten menighet der, hvor Visjon Norge har betalt menighetshuset. De ekspanderer og gjør et fantastisk arbeid med suppestasjoner og hjelp til mennesker som har store handicap problemer. Det meste av rullestoler, sykesenger og annet utstyr blir nettopp sendt hit til SIllamä. Siste bil som skal til Estland kjører fra vårt lager fredag den 2. juli i år.

 

Moldova

Vi har sendt jevnlige biler til Moldova og pastor Doru Cirdei siden år 2000. Pastor Doru driver som vi alle vet både et stort menighetsarbeid, bibelskole, suppestasjoner, systue og barnelandsby som heter Bethany Christian Center. Det var en liten russisk sommerskole med ti like hus som ligger utenfor hovedstaden Chisinau. Denne gamle russiske sommerskolen er gjort om til en barnelandsby. Her bor det 120 barn (12 barn i hvert hus) som har fått både en mamma og en pappa. Det er frivillige menn og kvinner i menigheten til Doru som har dedikert ivet sitt til å hjelpe foreldreløse gatebarn til et bedre liv. Barna får alt det barn trenger av omsorg, kjærlighet og oppmerksomhet som igjen gjør at de blir nyttige samfunnsborgere. Visjon Norge har samlet inn store pengesummer gjennom alle disse årene. Penger som er blitt brukt til bl.a. å bygge både skole og utbedre husene på Bethany Christian Center. Siste bil vi sendte til Moldova kjørte fra vårt lager i midten av juni i år.

 

Albania

Misjonær Unni Thorsen startet opp et arbeid i Shkodr for ca 10 år siden. Hun hadde kun vært frelst i tre år da hun fikk på sitt hjerte at hun skulle sette i gang et arbeid her. Hun fikk etter hvert med seg Koli Puka som i dag fungerer som pastor. Han og Unni driver menighetsarbeid og hjelp til de fattige i et ganske så tungt og dominerende muslimsk område. Vi får månedlige rapporter om at arbeidet går fremover og at folk blir frelst. Hjelpesendingene til Albania har økt etter at Visjon Norge var på besøk i November i 2009. Den siste bilen som Visjon Norge sendte ned kjørte fra vårt lager i begynnelsen av juni i år.

 

 

Georgia

Inga og Paata er våre kontaker i Georgia. De ble frest i 1992 under en møtekampanje som Jan Hanvold og VBC hadde i Tver, en by ca femten mil nord for Moskva. Inga og Paata er halvt Georgisk og Russisk, og de kjente med én gang at de ville tilbake til Georgia og sette i gang et arbeid blant gatebarn der. Visjon Norge har hjulpet dem i gang med arbeidet og siden 2005 har vi sendt ca to containere med mat og klær i året. Inga og Paata jobber ut fra sin menighet i Tbilisi hvor Mamuka er pastor. Visjon Norge har betalt det nye menighetslokalet der og det er allerede for lite. Vi har også satt i stand alle dusjer, toaletter, matsalen og fjernvarmeanlegget på barnehjemmet i Tbilisi. Vi sender månedlig ned penger som går til mat på barnhjemmet og mat til fire suppestasjoner. Inga og Paata er daglig tilstede på suppestasjonen i Tbilisi for å sørge for at barna får mat, samt at de hjelper dem med klær og integrering i skole. De andre suppestasjonene ligger i Zugdidi (på grensen til Abkashia), Bathumi (på grensen til Tyrkia) og Gori, som nylig ble bombet da det brøt ut ktig der på høsten i 2008. Visjon Norge har også siden 2005 betalt skolegang og mat for en famile hvor det er kun bestmor som sørger for tre barn. Da vi var i Georgia i fjor var vi på besøk hos en familie på syv personer. De bodde i en fuktig og muggete leilighet på ca femten kvadratmeter. Her bodde lille Luka som var både blind, hadde Cerebral Parese, Epilepsi og kronisk luftveisinfeksjon. Vi fikk bedt for lille Luka og han fikk synet tilbake. Vi har også fått samlet inn 75 000,- kroner som det ville koste å få han operert slik at han kunne lære seg å gå. Luka er blitt en glad gutt og vi tror han vil bli fullstendig helbredet. Ingen i famililen har jobb. Siste container til Georgia gikk fra vårt lager i begynnelsen av Juni i år.

 

Afrika

Vi sender ca 25 tonn hver tredje måned til Kenya og Kongo. Klærne vi sender er presset i store "baller" som veier ca 500 kg pr ball. Dette er klær som fattige familer får og selger på det åpne markedet. Dette gjør at de kan forsørge familien samt at de selv har klær og mat til enhver tid. Vi startet med dette arbeidet i 2007. Vi vil øke våre sendinger til Afrika, men da trenger vi enda mer hjelp fra våre støttepartnere i Norge. Siste container til Afrika gikk fra vårt lager i midten av juni i år.
Om oss Kontakt oss Presse Ta oss inn Gjestegården Hva vi tror Slik blir du frelst APP Ditt bønneemne Bibelvers på mobil Radio Visjon
Vision Praise Team Bli fadder